Klatring i Italien 2006

Min familie og jeg var i Italien i 6 uger i 2006 - se billeder fra turen her. Vi havde en del af vores barselsorlov dernede, og turen var lagt an på det. Så klatring var bestemt ikke i højsædet. Alligevel blev det muligt at klatre et par gange dernede - og her er nogle billeder fra det. Lidt men godt - og det gav mod på mere, især i Arco.

En dag da vi var ved Rivieraen, mødte vi to tyskere i den lokale coop i Finale Ligure. Vi udvekslede mobilnumre, og minsandten om ikke de sms'ede dagen efter og ville klatre. Vi kørte til området Bastionata di Boragni, hvor vi klatrede 3-4 ruter i sværhedsgraden 5c - 6a+ i løbet af et par timer.

Billederne herunder er fra Bastionata di Boragni.

Finale Ligure er et kæmpe område. Føreren fra Coronn.com er fx på 110 sider med mange ruter på hver. Men den lille prøve jeg fik på klatringen var ikke noget særligt. Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at finde fantastisk klatring i Finale Ligure. Vi havde dog en hyggelig eftermiddag og var trætte i armene da vi stoppede.Ugen efter var vi ved Lago de Iseo, som ligger i bjergene vest for Garda-søen. På forhånd havde jeg regnet ud, at turen til Arco ville kunne køres på en god times tid, og som fødselsdagsgave fik jeg fra Mette en betalt guide og en fridag :-) Så en morgen gik turen fra Iseo op langs vestsiden af Garda-søen til Friends of Arco, hvor jeg skulle mødes med min guide. Vi kørte til området Massone, som ligger i en olivenlund med masser af skygge og stemningsfuld atmosfære. Der var nu ret mange andre klatrere, men vi fandt dog et godt hjørne, som bød på 5. og 6. grads ruter.


Noget 6a-agtigt i sektor Massone, Arco.
Mere fra samme rute.
Masser af mennesker i olivenlunden - med klapvogne, tæpper og god klatring :-)
Ideel tilgang: max. 25 m. fra parkeringspladsen.
Arco er et skønt sted. Her er udsigten fra sektor Massone mod syd, hvor en klippe rejser sig ud af jorden som et kæntret skib. Garda-søens nordligste ende kan anes.