Klatring ved Railay Beach og Ton Sai ved Krabi, thailand

På vores tur til Railay beach blev det heldigvis også til noget klatring. Området er fantastisk - der er hundredevis af boltede sportsklatreruter. Mange af boltene er skiftet ud i de senere år, men der er stadig en del af de gamle & uberegnelige bolte tilbage. En del sikringspunkter er slynger igennem sandure - ofte ser slyngerne gamle og slidte ud, så det kan godt være lidt nervepirrende klatring ind imellem. For mere information, se Wills side om klatring ved Railay beach.


Første dag mødte jeg en flok englændere, som jeg klatrede sammen med nogle gange. Jeg førte ruten Lion King (6c+) med to hæng. Ruten ligger i det gode område Dum's Kitchen - her er nogle af englænderne ved at forsøge sig med topreb. Bemærk, hvor overhængdende ruten er - det lodrette reb ender et godt stykke ud på stranden.
Et oversigtsbillede over Dum's Kitchen - en person er igang på topreb på The Lion King med den markante flage. Lige til højre for det sorte område går ruten Pahn Taalod (6a). Til venstre i billedet er en klatrer i gang med Rod Yaak (6b).
Jeg fører ruten Rod Yaak (6b) på Dums Kitchen.
En anden dag gik turen til onmrådet Muai Thai - som er et meget populært sted for de lokale thailandske guider med deres klienter: dels er der en af de få 5. grads ruter her, dels er det nemt og hurtigt at komme dertil fra østsiden af Railay beach, som er der de fleste klatreskoler holder til. Jeg fører her ruten Shadow Show (5. grad).
... og her er jeg ved at klippe i topankeret.
Her forsøger min bror Tore sig på ruten...
Mette gav sig også 100% og er her i færd med at nå et afgørende greb på ruten. Bemærk, hvordan hun problemfrit låser i venstre arm :-)
En teknisk delikat travers mod venstre åbner for rutens øverste trediedelLidt om resten af turen

Andre klatrebilleder fra Thailand