Isklatrekursus i Rjukan 2004

Jeg var med som kursist på Dansk Bjergklubs isklatrekursus i Rjukan i uge 7. Turen startede lørdag aften, da jeg blev hentet af Lars Koch og Henrik Ditlevsen i Henriks VW grassat. Det blev en festlig køretur til Rjukan. Turen bød bl.a. på 80'er greatest hits på anlægget (mand, hvor var det længe siden jeg havde hørt "Maria Magdelena" med Sandra....) - og tæt sne over 200 km mellem Göteborg og Oslo, hvor der kun var et spor fartbar i hver retning og hastigheder ikke over 60 km/t. Vi ankom til Rjukan ved 7-tiden søndag morgen og fandt hurtigt en pæn flok danskere klemt inde i en af hytterne i Rjukan Hytteby. Efter en kop kaffe og nybagte pandekager, blev det besluttet at tage op til Gausdalen og starte med at klatre noget is.


Gausdalen søndag morgenVel ankommet til Gausdalen, gik Lars og Henrik i gang med at klatre Gaustaspøkelset, en flot 4. grads rute, som via flere mindre afsatser ender i et lodret parti på 4-5 meter. Jeg ved ikke om det var trætheden efter den lange køretur, som satte tempoet ned - men de brugte ihvertfald over en time på at få klatret ruten. Metoden var, at de skiftedes til at klatre op og sætte en skrue, kigge længe opad og ende med at bede om at komme ned. Derefter tog den anden over med ordene "Jeg kan ihvertfald godt sætte en skrue mere....". Han klatrer så op, sætter en skrue en meters penge højere, kigger længe opover og beder så om at blive sænket ned. Gentag i et par timer og vupti: pludselig har man en rute, som er sikret hele vejen op, og hver mand har klatret rigtig mange højdemeter :-)


Til venstre: Lars og Henrik skiftes til at sætte en skrue. Til højre ses Allan Christensen, som klatrer en sværere variant på ingen tid.Ud over at beundre Lars, Henrik og Allan, fik jeg også selv klatret noget is. Jeg klatrede Bullen (4. grad) på topreb sammen med Stine og fik også klatret sammen med Birgit og Rikke. Desuden fik jeg testet mine nyindkøbte Grivel Rambo og sammenlignet dem med mine gamle Grivel 2F steigeisen.... Og jeg må klart sige, at Rambo rules! Derefter gik turen til hytten, hvor vi blev indlogeret og nød gourmetmad, som Lars og Henrik havde snydt og forberedt hjemmefra.
side 2

side 3

side 4

side 5