Isklatretur til Rjukan

I en forlænget weekend (8. - 10. marts 2003) kørte Hans Braüner-Osborne, Carsten Jensen, Rune Klausen og undertegnede til Rjukan i Norge for at kaste os ud i noget isklatring.

Den første dag - 8. marts - klatrede Hans og jeg Nedre Swingfoss, som er en let 3. grads 1-reblængders foss.
Senere samme dag klatrede vi Bakveien på Vemorksfoss - det er en 2-reblængders 4.-grads rute, hvor man abseiler ned over en fritstående pillar.

Næste dag klatrede vi i et andet område med mange 1-reblængders ruter. Hans klatrede bl.a. en 5-grads rute og jeg første min første is-rute (3. grad.). Rune og Carsten klatrede også flittigt hele dagen, hvilket billederne viser. Carsten tog et førstemandsstyrt på 2. sikring, som heldigvis holdt.

Sidste dag havde jeg tømmermænd og spookede lidt ud ved udsigten til at abseile 150 meter ned i en dyb slugt, som man kun kunne komme ud af ved at klatre en 3-reblængders rute, hvor den sidste reblængde skulle være på meget tynd is. Så jeg gik om i Gausdalen, hvor jeg faldt i snak med nogle englændere, som hyggede sig med at klatre på topreb på nogle 4. grads ruter. De hed iørvigt Nick, Dave, George og Ben - "fine english names", måtte jeg fortælle dem :-)
8/3 - 2003. Hans på 2. reblængde af Bakveien.9/3 - 2003. Rune på dagens første rute9/3 - 2003. Rune topper ud (da var Hans og jeg begge kommet op af vores rute....)9/3 - 2003. Carsten klatrer en 4. grads rute.10/3 - 2003. Billede fra Gausdalen. Bemærk klatreren i baggrunden. Det er en af de engelske klatrere.